FOOD LIFESTYLE

HOW TO MAKE FRENCH FRIES

Hei!

Tehtiin muutama viikko sitten kotona itse ranskalaisia perunoita Mastercheffin innoittamana. Tajusin tätä postausta miettiessä, että en edes katsonut mistään reseptiä vaan aloin suoraan tekemään sitä mitä Masterchefissä tehtiin.

 

Netistä löytyy vaikka mitä vinkkejä mikä perunalajike toimii parhaiten mutta meidän lähi Smarket ei tarjonnut mitään parhainta valikoimaa, joten päädyin itse yleisperunaan. Aloitin ranskalaisten tekemisen pesemällä perunat. Pyrin pesemään suurimmat liat pois ja jättämään kuorta, koska itse pidän ranskalaisista jossa kuorta löytyy hieman!

 

 

Seuraavaksi vuorossa oli perunoiden leikkaaminen. Perunathan voi leikata haluamallaan tavalla mutta itse pidän hieman isommista ja juuri noin, että jättää kuorta hieman jäljelle.

 

 

Sitten itse paistaminen. Keitin perunoita hetken kattilassa, jonka jälkeen annoin perunoiden kuivua. Perunoiden keittäminen on tärkeä vaihe, koska rasvakeittimeen siirtyessä perunan kypsyy eri tavalla kuin kattilassa. Perunoita voi keittää myös hieman pidempään halutessaan. Kunhan ne eivät hajoa! Tämän jälkeen pidin niitä muutaman minuutin rasvakeittimessä. Annoin kuivua hetken. Sitten vielä kerran rasvakeittimeen.  Maustaminen ja valmista! Käytän itse perunamaustetta, jota saa lähestulkoon kaikkien kauppojen hyllyiltä.

//

e

 

FACEBOOK
Instagram
Pinterest
SOCIALICON

2 thoughts on “HOW TO MAKE FRENCH FRIES”

    1. Haha! Onhan meillä. Ei läheskään joka päiväisessä käytössä kuitenkaan x)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *